Skibsplast 660DC

2008 - 2012

Båten sikter mot et noe annet publikum og bruksområde enn de tidligere Skibsplast modellene i denne størrelsen. Det er tatt sikte på å tilby maksimal komfort for dagsturer. Det betyr at uteplassens størrelse er prioritert ved at kabinveggen er trukket fram og at cockpiten er trukket helt til badeplattformen med sitteplasser mot sjøen.

Helheten
Eksteriørmessig har båten myke men bestemte linjer med karakteristiske Skibsplast innslag slik som konkave flater både på skroget og dekket samt knekken på hver side av baugen. Fargebruken er diskret, og ståldetaljer bidrar til et eksklusivt preg. Det høye skroget kombinert med en sportslig lav vindskjerm resulterer i et robust uttrykk. Cockpiten er dyp og trygg for både liten og stor. Skroget er designet for å ha gode allround egenskaper og komfort i fartsområdet 25-40 knop. I utviklingen av interiøret er det gjort bevisste prioriteringer for å unngå en del kompromisser som fort kan bli mindre praktiske enn de er ment å være.

Tre karakteristiske hovedelementer kjennetegner båten:

- Prioriteringen av en fullgod toalettløsning i kabinen.
- Back-to-back baksete sofa med integrert solsengfunksjon.
- Dørkdesign med tilrettelagt adkomst i alle retninger uten behov for å trø i putene, selv med solseng.

Kabinprioriteringen
Kabinen er utstyrt med en komplett toalettløsning med sjøvannstoalett og septiktank som standardutstyr. Døren inn til kabinen har frostet utførelse for å hindre innsyn. Det er satt av romslig med plass til toalettet, vasken, og tilbehøret. Dette går på bekostning av muligheten til å benytte kabinen som oppholdsrom, men har ikke redusert overnattingsmuligheten. En liggeplass er standard, og to gode liggeplasser kan arrangeres ved å benytte den heldekkende utfyllingsputen som inngår i komfortpakken.

Bakseteløsningen
Baksetet består av to rygg mot rygg sofaer. Plassene som vender akterover gir en flott kontakt med badeplattformen og vannet. Når solsengen slås ned benyttes de to ryggene til å gi areal (totalt 3m2), men gjør også til at barrieren mellom cockpit og vannet blir minimal. Sammen med gangfeltene som består på sidene gjør det båten ideell for både bading og soling. Det er full liggelengde på solsengen i båtens fartsretning. Dette er også en overnattingsmulighet for opp til 3 voksne.

For de plassene som er vendt akterover er det en god griperekke, men det anbefales primært å benytte denne muligheten når båten ligger stille.

Dersom putene tas av baksetet og solsengen slås ned, oppstår det et stort flatt ”lasteplan” akter på båten. Her vil det være mulig å transportere større gjenstander, eller ha plasskrevende aktiviteter som teinefiske etc. Materialene her er vannbestandige, men en presenning kan spare rengjøring. Hvis det er interesse for det, vil vi tilby at de grå respatexplatene erstattes med Teakstyle kompaktlaminat og resultere i et Sportstyle baksete.

Dørkdesign
Inspirert av både skjærgårdsjeeper og andre mer eksklusive båter, er det lagt opp til mye dørk i selve cockpiten, og en sammenhengende dørkopplevelse fra cockpit til badeplattformen. Forbindelsen til badeplattformen går over sidebenkene og lokkene på hver side av baksetet (øvre dørk). God dørkplass ser ikke bare eksklusivt ut, men gjør det også meget praktisk å bruke båten. Alle om bord kan bevege seg fritt, og det er rikelig med plass til å legge fra seg bagasje og lignende.

Øvrig utstyr og betjening
- Kalesjen settes opp uten å flytte bøylen. Den utstyrt med gassdempere for å lette oppsettingen. Den skjules elegant under ”øvre badeplattform” akter.

- På passasjersiden er det et lite klappbord hvor det portable kokeapparatet kan benyttes.
- 12V uttak og festestropp for kjølebag er plassert på passasjersiden.

- Vasken i kabinen kan benyttes fra cockpiten gjennom døråpningen Under passasjersetet er det en romslig skuffeløsning.

- Cockpit bordet er plassert lett tilgjengelig på førersiden, og kan benyttes uten å stenge cockpiten selv om det har en god størrelse.

- På sidebenkene foran baksetet er det mulig å ha ekstra sitteplasser. En sidebenkpute inngår som standardutstyr.

TEKNISKE DATA
Type motor/drev: MerCruiser Bensin/Diesel 
Anbefalt motorstørrelse: 97 kW - 165 kW (130 - 220 hk)
Fartseksempel: 31 knop med 143 hk diesel
Vekt: ca 1600 kg m/ QSD 2,0 150 S Alpha
Lengde: 660 cm
Bredde: 245 cm
Største høyde: 194 cm
Godkjent for maks: 165 kW / 220 hk
El. opplegg: 12V
Konstruksjonskategori: C
Maks antall personer: 8
Info for nedlasting / downloads